עלי (עלי) מוחמד - נושא רשמי
דיוני מכבי חיפה בכדורגל
מנהל: Shocking4U
- Shocking4U
- מנהל הבורד
- הודה ל־: 18 פעמים
- קיבל תודה: 216 פעמים
Re: עלי (עלי) מוחמד - נושא רשמי
אין שום סיבה לשחרר אותו. הוא ישראלי, מחובר מאוד למועדון ולקהל וכשהוא כשיר הוא עדיין אחד מהשחקנים הכי טובים בליגה. יש מספיק שחקנים גרועים בסגל לשחרר לפני שיש בכלל מה לדבר על עלי מוחמד. כדאי להם להתאפס על עצמם ולהוריד את ההזייה הזאת מהפרק.
- Kandaurov
- מחוזר באירופה
- הודה ל־: 59 פעמים
- קיבל תודה: 38 פעמים
אהבה שלי עלי מוחמד, הכשירות שלו בהחלט מעלה המון סימני שאלה לגבי ההמשך, אבל יש לו חוזה לעוד עונה, ובאוקטובר הוא יהיה רק בן 31, ככה שאין מה לרוץ לשחרר אותו.
- KevinDurant
- חבר בבורד
- הודה ל־: 367 פעמים
- קיבל תודה: 226 פעמים
יש הבדל בין להגיד עלי ועוד 10 שמשחק 90 דק' כל משחק שבת ורביעי לבין עלי שחקן סגל שיכול לעלות מהספסל, יכול מדי פעם לפתוח בהרכב ולקחת אותו כפרויקט בצורה דומה נניח למה שעשו למיכאל אוחנה השנה ולווסת את הדק' שלו בצורה יותר מתונה.רק מכבי כתב: 09 מאי 2026, 23:03נפצע מהכניסה של דהן.
אני אוהב מאוד את עלי, לצערי אי אפשר לקחת אותו בחשבון בצורה רצינית שהוא כל שני וחמישי פצוע.
יש לו בעיה פיזיולוגית של נטייה לפציעות "קטנות". זה לאו דווקא פציעות ארוכות טווח. הגוף שלא לא עומס בעומסים, ומתקשה להתמודד(דרור שמשון דיבר על זה בעבר באחד הפודקאסטים).
ככל שעלי מתבגר הנושא הזה מחריף ומתגבר.
במקום שישחק 90 דק' ב20 משחקים ויעשה 1,800 דק', שישחק את אותם דקות ב30-35 משחקים.
בניגוד לאוחנה, הוא מספיק איכותי כדי ליהנות ממנו בדק' שהוא משחק.
לא משחרר בחיים. בניגוד לאוחנה, דולב ועוד גמורים, כשהוא כדיר הוא בטופ רמה של הליגה. בטח ובטח שהוא ישראלי. מחתים לעוד כמה שנים.
אני מסכים. זה שאני אומר שאי אפשר לבנות עליו, לא אומר שצריך לשחרר אותו.KevinDurant כתב: 10 מאי 2026, 10:12יש הבדל בין להגיד עלי ועוד 10 שמשחק 90 דק' כל משחק שבת ורביעי לבין עלי שחקן סגל שיכול לעלות מהספסל, יכול מדי פעם לפתוח בהרכב ולקחת אותו כפרויקט בצורה דומה נניח למה שעשו למיכאל אוחנה השנה ולווסת את הדק' שלו בצורה יותר מתונה.רק מכבי כתב: 09 מאי 2026, 23:03נפצע מהכניסה של דהן.
אני אוהב מאוד את עלי, לצערי אי אפשר לקחת אותו בחשבון בצורה רצינית שהוא כל שני וחמישי פצוע.
יש לו בעיה פיזיולוגית של נטייה לפציעות "קטנות". זה לאו דווקא פציעות ארוכות טווח. הגוף שלא לא עומס בעומסים, ומתקשה להתמודד(דרור שמשון דיבר על זה בעבר באחד הפודקאסטים).
במקום שישחק 90 דק' ב20 משחקים ויעשה 1,800 דק', שישחק את אותם דקות ב30-35 משחקים.
בניגוד לאוחנה, הוא מספיק איכותי כדי ליהנות ממנו בדק' שהוא משחק.
אבל ההירכיה תשתנה.
מקווה שיש לו את היכולת לדעת לעלות מהספסל, ולהבין שהוא כבר לא השחקן הבכיר שהוא היה מבחינת המעמד.
הרעש התקשורתי על זה שהוא עוזב הוא פיקציה. אני מניח שכן ייעשו איתו איזו שיחת הבהרה שדברים קצת הולכים להשתנות, וקצת תיאום ציפיות. זה הכל. לא רואה אותו עוזב. שחקן כמוהו הוא נכס. כישראלי. נכס לחדר הלבשה. וכמובן שהוא כשיר, אז הוא שחקן טוב מאוד שמוסיף איזון לקבוצה.
מחרפן אותי כבר שנים הקטע שהוא מתעקש לסמוך על היכולת שלו להשתחרר מלחץ על שטח קטן והוא מכדרר ומסתובב במרכז המגרש וכמעט תמיד זה נגמר באיבוד קריטי. לפעמים כשהוא משתחרר זה עוזר ממש להתקפה אבל כשהוא לא זה אסון.
בכללי הייתי מעדיף שהיה יודע מתי פשוט לתת פס פשוט ולא להסתבך.
בכללי הייתי מעדיף שהיה יודע מתי פשוט לתת פס פשוט ולא להסתבך.
אופטימיות במכבי חיפה
כנראה שניהול העומסים שלו לא נכוןרק מכבי כתב: 09 מאי 2026, 23:03נפצע מהכניסה של דהן.
זה גם זה, אבל לא רק זה.Adi81 כתב: 10 מאי 2026, 13:45כנראה שניהול העומסים שלו לא נכוןרק מכבי כתב: 09 מאי 2026, 23:03נפצע מהכניסה של דהן.
יש שחקנים שהם רגלי זכוכית, ובעלי גוף נוטה לפציעות.
נכון שצריך לדעת להתנהל עם סוג כזה של שחקנים, אבל בסוף זה משהו בסיסי פיזיולוגי מולד בלתי ניתן לשינוי.
הנה, נפצע אתמול שוב. סיים את העונה.
מבאס מאוד המצב איתו.
כמו שכתבתי, עם כל האהבה - אי אפשר לבנות עליו בצורה רצינית.
מבאס מאוד המצב איתו.
- MH13 TILL I DIE
- קפטן ירוק
- הודה ל־: 3 פעמים
- קיבל תודה: 35 פעמים
אבל כשהוא בריא הוא טופ 3 טובים על המגרש והוא גם לא תופס מקום של זר.רק מכבי כתב: 14 מאי 2026, 14:10 הנה, נפצע אתמול שוב. סיים את העונה.
מבאס מאוד המצב איתו.
#רק_מכבי
Make JUNGLE great again!
גם אם נשלוט איתך בליגה, גם אם נזכה איתך בצ'מפיונס...
יענק'לך!
Make JUNGLE great again!
יענק'לך!
-
lemmacantor
- סמל ירוק
- הודה ל־: 86 פעמים
- קיבל תודה: 194 פעמים
ב10 משחקים בהם הוא לא פצוע ולא צריך לחזור לכושר. זה לא שווה את זה. הוא לא באמת יעשה הבדל. להעיף את כל שרידי השושלת. גמורים מזמן.
הנה המהפך, הנה המהפך, הנה הממממהההפפפךךךך!
למה שנשחרר שחקן כמו עלי מוחמד יש לנו עודף בקשרי אמצע איכותיים? לא הבנתי ...lemmacantor כתב: 14 מאי 2026, 14:25 ב10 משחקים בהם הוא לא פצוע ולא צריך לחזור לכושר. זה לא שווה את זה. הוא לא באמת יעשה הבדל. להעיף את כל שרידי השושלת. גמורים מזמן.
לא צריך לבנות עליו להרכב אבל חובה להשאיר שחקן כזה בסגל.
אני בכלל בהלם שאני צריך לכתוב את זה אתה איבדת את זה ממזמן.
תגובות מנותקות מהמציאות.
-
lemmacantor
- סמל ירוק
כי הוא שותה שכר וזה לא כלכלי. זה בזבוז כסף. אין טעם בשחקנים פציעים. כשתצטרך אותו, הוא יהיה כנראה פצוע שוב.
כולם מהשושלת שנשארו גמורים ושחוקים כבר. לחתוך.
לא רק כשהוא בריא, גם עם חצי רגל הוא היה אתמול יותר טוב בכמה רמות מכל השחקנים ששיחקוMH13 TILL I DIE כתב: 14 מאי 2026, 14:23אבל כשהוא בריא הוא טופ 3 טובים על המגרש והוא גם לא תופס מקום של זר.רק מכבי כתב: 14 מאי 2026, 14:10 הנה, נפצע אתמול שוב. סיים את העונה.
מבאס מאוד המצב איתו.
הוא חייב להישאר, גם אם לא להרכב הראשון, אין לנו פריבילגיה לוותר על שחקן כזה במצב שהסגל שלנו צריך שינוי של מספר דו ספרתי של שחקנים
אף אחד לא אומר לבנות עליו כעוגן יחיד להרכב ל-50 משחקים בעונה. ברור שצריך לנהל לו עומסים ולהביא קשרים נוספים. אבל להיפטר משחקן איכותי כמו עלי מוחמד רק כי הוא נפצע מדי פעם זה כבר קיצון.lemmacantor כתב: 14 מאי 2026, 15:42 כי הוא שותה שכר וזה לא כלכלי. זה בזבוז כסף. אין טעם בשחקנים פציעים. כשתצטרך אותו, הוא יהיה כנראה פצוע שוב.
בעונה כזאת חלשה, כש 80% מהסגל נראה גמור מקצועית, דווקא שחקן שגם כשהוא כשיר מעלה את הרמה, שומר על כדור, מניע משחק ונותן ניסיון זה נכס לסגל. לא כל שחקן חייב להיות באנקר ל-90 דקות כל שבוע כדי להצדיק מקום.
אם הוא היה שחקן בינוני אז סבבה, תחתוך. אבל עלי עדיין מהקשרים הכי חכמים ואיכותיים בארץ כשהוא משחק. להשאיר אותו כחלק מהרוטציה זה היגיון מקצועי, לא "בזבוז כסף".
- MH13 TILL I DIE
- קפטן ירוק
- הודה ל־: 3 פעמים
- קיבל תודה: 35 פעמים
ואגב, להערכתי אם הוא יהיה חלק מרוטציה בסגל יותר רחב שבנוי יותר טוב הוא גם יהיה מעשית פחות פציעDaniel123 כתב: 14 מאי 2026, 16:09אף אחד לא אומר לבנות עליו כעוגן יחיד להרכב ל-50 משחקים בעונה. ברור שצריך לנהל לו עומסים ולהביא קשרים נוספים. אבל להיפטר משחקן איכותי כמו עלי מוחמד רק כי הוא נפצע מדי פעם זה כבר קיצון.lemmacantor כתב: 14 מאי 2026, 15:42 כי הוא שותה שכר וזה לא כלכלי. זה בזבוז כסף. אין טעם בשחקנים פציעים. כשתצטרך אותו, הוא יהיה כנראה פצוע שוב.
בעונה כזאת חלשה, כש 80% מהסגל נראה גמור מקצועית, דווקא שחקן שגם כשהוא כשיר מעלה את הרמה, שומר על כדור, מניע משחק ונותן ניסיון זה נכס לסגל. לא כל שחקן חייב להיות באנקר ל-90 דקות כל שבוע כדי להצדיק מקום.
אם הוא היה שחקן בינוני אז סבבה, תחתוך. אבל עלי עדיין מהקשרים הכי חכמים ואיכותיים בארץ כשהוא משחק. להשאיר אותו כחלק מהרוטציה זה היגיון מקצועי, לא "בזבוז כסף".
#רק_מכבי
Make JUNGLE great again!
יענק'לך!
Make JUNGLE great again!
יענק'לך!
- KevinDurant
- חבר בבורד
צריך לומר ביושר שהוא שיחק פצוע ואנחנו בעומס משחקים ועדיין מעמיסים עליו ואחר כך מתפלאים שהוא נפצערק מכבי כתב: 14 מאי 2026, 14:10 הנה, נפצע אתמול שוב. סיים את העונה.
מבאס מאוד המצב איתו.
הכל נכון. ועדיין, עלי פה מספיק שנים. אנחנו מכירים אותו מספיק טוב. לצערי, זה לא אפשרי לבנות עליו.KevinDurant כתב: 14 מאי 2026, 21:30צריך לומר ביושר שהוא שיחק פצוע ואנחנו בעומס משחקים ועדיין מעמיסים עליו ואחר כך מתפלאים שהוא נפצערק מכבי כתב: 14 מאי 2026, 14:10 הנה, נפצע אתמול שוב. סיים את העונה.
מבאס מאוד המצב איתו.
צריך לכוון אותו להיות סופר סאב בעונה הבאה. הלוואי שיצליח גם את זה לשרוד.
מרכז מגרש פותח חדש לגמרי צריך להיות כאן בעונה הבאה.
-
ירוק רפואי
- שחקן העונה
- הודה ל־: 9 פעמים
- קיבל תודה: 41 פעמים
עלי הוא קורבן של מערכת רקובה
תשימו אותו במערכת בריאה הוא בוודאות יהיה כשיר הרבה יותר.
באופן כללי הטענה כלפי המערכת נכונה. אבל במקרה שלי עלי זה משהו מעבר.ירוק רפואי כתב: 14 מאי 2026, 23:07 עלי הוא קורבן של מערכת רקובה
עלי מוחמד היה פציע גם בית"ר תל אביב, גם בנתניה וגם בבית"ר ירושלים. ככל שהוא גם מתבגר, הנטייה לפציעות עולה.
בשושלת יכולנו לחיות עם זה בשלום כי היו פה נטע/פאני/רודריגז/ג'אבר אז תמיד היה מי שימלא את החסר.
ברגע שהם הלכו ואין קשר אמצע אחד נורמלי במועדון הזה כבר אוטוטו שלוש שנים, אז כל חיסרון שלו משמעותי ועולים באמצע כל מיני זרים למקצוע.
בעונה הבאה צריך עוד 2 קשרי מרכז שדה שיובילו את האמצע.
ואז, בזמנים שהוא כשיר, עלי יוכל להיות התוסף מהספסל/לפתוח בהרכב פה ושם.
וזה לא סותר שיש כאן מועדון שלא יודע לנהל את כל הנושא הגופני.
וזה גם לא סותר שעלי מוחמד הוא שחקן מצוין.
ואחרי כל זה, צריך להכיר בעובדות כמו שהם.
- KevinDurant
- חבר בבורד
זה די ברור לי שההנהלה והקבוצה פה זרקו עז בדמות עלי כדי שיהיה לנו במה להתעסק ואז יגידו "הנה, בסוף עלי נשאר" והכל בסדר.
זה מועדון כושל וליצני שלאף אחד בקהל אין אמונה בשום צעד שהם עושים.
זה מועדון כושל וליצני שלאף אחד בקהל אין אמונה בשום צעד שהם עושים.
-
lemmacantor
- סמל ירוק
ואו ישאר שחקן כשיר לעשרה משחקים.
- KevinDurant
- חבר בבורד
זה ההנהלה המוכשרת והכישרונית שיש פה.
כל דבר שהם יעשו יצא רק יותר גרוע.